OTAK-OTAK & SATA..CALL 017 248 8034JANGAN TUNGGU LAGI...NIKMAT LAZAT ENAK CALL 019 2693974

Saturday, 26 May 2012

KUIH MUIH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Salam Buat Kawan-Kawan

Lama menyepi dan kini aku kembali dengan mengisikan ruangan di blog ku dengan pelbagai aneka kuih muih frozen untuk dihidang dengan ahli keluarga atau teman-teman di waktu pagi maupun petang..

Kuih Muih ini di bungkus dalam kuantiti 10 biji setiap bungkus dan keluar dalam pelbagai aneka kuih muih seperti cucurbadak, samosa, donat,kasturi/kuih kacang,pau goreng,sardin roll, karipap dan paling sedap sekali adalah otak-otak popia yang enak.

Andai kata nak memulakan satu perniagaan samada restoran atau gerai boleh lah menjual kuih muih frozen ini yang mana tidak perlu penat menyediakan kuih, terus masuk kuali utk goreng sahaja dah siap utk dijual.Mudah dan Mudah serta Jimat Masa dan Tenaga, maklumlah zaman sekarang semua memerlukan waktu yang singkat dan semua nak cepat.


KUIHMUIH FROZEN

CUCURBADAK




SAMOSA-AYAM




KUIH KACANG/KASTURI


SARDIN ROLL


PAU GORENG - KACANG MERAH


KOCI-KELAPA GULA MERAH


POPIA OTAK-OTAK


DONAT-SIAP GULA UTK TABUR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 10 May 2012


Pertama kali nak join PD Pesta Air ini aku rasa bagai nak rak, yelah...gempak je aku dengar sana sini...ape agi keluar lak pasal Artis datang wat persembahan di sana., bertambahlah teruja aku...huhuhu 

 Ini le photo terbaru dari aku utk blog aku yg agak lama jugak aku tinggalkan...ye le sibuk bukan main konon...heheehhe.
Aku baru je selesai mengikuti PDnya festa Air...ini le yg aku jual,tapi sedih juga le kali nie,...penatnya terasa sampai nak pandu balik pun aku dah tak larat..nasib le ada R&R sepjg highway yg disediakan oleh Pakcik PLUS..ada gak le tempat aku melelapkan mata.....jom tido le....
Sebenarnya agak boring sikit berniaga kat PD nie, ini le pertama dan terakhir aku rasa aku nak wat duit kat PD...bukan tempat rezeki aku kot kat situ...hehehe....tapi itu le pengalaman yg penting tuk ku agaknya...

Tengok le keadaan nie...nie kira awal pagi, tak le awal mana jam 10 pagi sepatutnya dah ramai yg dtg berkunjung, tapi..heeeemmmm..kosong je le...nak wat camner..itulah kenyataan.


Orangramai datang hanya pada malam konsert dibuat.wahhhh..ramainya tengok konsert bukannya ramai tengok jualan kami...biase le tu....


Apa yg aku dapat dari PD hanyalah sebuah kenangan dan pengalaman, aku rasa itu sahaja yang aku dapat dan itulah nilai keringat aku di PD...Pesta Air..2012.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 13 April 2012

kami membuka gerai otak-otak di USJ 21 subang jaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Salam semua kawan blogku....


Sini aku cuma nak bagitau aku membuat gerai menjual otak-otak dan sata pada waktu siang di usj 21 subang jaya. kalo kekawang semua nak try otak-otak dan sata panas-panas singgah le ke usj 21 dalam restauran pasembor salleh.





Sunday, 8 April 2012

Karnival Sukma 2012

inilah flyes karnival di bentong..tapi sayangnya aku tak ikut.

OTAK-OTAK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Dari pagi aku mengintai-intai dalam wbsite kalo-kalo ada yg postkan acara karnival di bentong pahang yg telah berlangsung minggu lepas iaitu pada 5 - 8/4/2012, yelah saja nak post kat cnie utk dikongsi bersama.Bukan apa aku agak terkilan sb xsempat nak join karnival tersebut w/pun dah wat janji nak join karnival yg dato razali ( sme-link)...kepenatan balik berkarnival dgn iktiraf kl membuat aku tak dan mengikuti karnival di bentong pahang, aku harap aku dpt ikuti di kawasan Raub w/pun aku mendpt jawapan yg agak samar dari dato razaki sendiri ttg tempat yg dah penuh dan berkemungkinan membuat aku tiada tempat di sana. Tapi harap aku leh join jugak, sb aku rasa rehat dah cukup dan aku agak bosan sb lama xjoin karnival, bagi aku cukuplah 1 minggu aku beristirehat....


SATA OH SATA ..SEDAP NIE TAU!!!
Makanan inilah aku nak kongsi dgn ko org di karnival nanti, walaupun aku tau ada gak yg buat benda serupa dgn aku, aku harap ko org yang tgok blog aku nie datang le ke gerai aku ye....



Saturday, 7 April 2012

Indahnya Karnival Sambil Menjamu Otak-Otak Dan Sata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Salam wahai kawan dan rakanku...


Aku agak bosan nak cari story apa?..heheheh...last aku bok je tajuk tu le..ko org tgok je..Jamu Otak-Otak dan Sata...sebab nie je produk aku promote dalam blog aku nie, aku berkemungkinan besar akan memasuki karnival  Sukma 2012, tapi utk kawasan Bentong aku terlepas..yelah aku penat pas ikuti karnival iktiraf di kl minggu lepas..jadi minggu seterusnya ke Bentong...mana tahan badan..lengguh..pasal tu le aku tak masuk kawasan bentong nie, kali nie aku nak masuk bermula Raub Pahang pada 12.4.2012, pekerja aku pun dah standby dan anytime bole follow  je.


Otak-Otak Kak..Sata Kak...suara nie kuar kalo ada yang lalu..hehehe..
Pasal nak menjamu otak-otak dan sata, aku harap ko org datang le ke gerai aku di Raub nanti..jamu le puas2 ye...tapi kali ini aku bukan sahaja menjamu ko org dengan produk aku yg satu tu, tapi kali ini aku bakal melangkah setapak ke depan dengan menyediakan NASI BERLAUK.....ini sahaja yang menguntungkan kalo aku imbas kembali saat aku ikuti karnival2 sebelum ini, sebab tu aku dah bersiap dengan pekerja yg boleh memasak dan merancang bab-bab makanan yang istimewa supaya pelanggan bole menjamu selera..heheheh..macam jamu selera hari raya lak...tapi kat gerai aku jamu selera sambil membuat bayaran..hahhaha..biasa le bab niaga nie.......membeli dan menjual ..mean ..memberi dan menerima duit perkara biasa.......xbetoi..tolong betoikan ayat aku pakai nie..hahahha....tolong..tolong...ye!!!


Aku rasa rugi sebab tak ikuti kawasan Bentong, tapi tak apa..hope rezeki aku dipermudahkan di kawasan lain dinegeri pahang nanti...


Ingat kalo ko orng pergi ke raub singgah ke gerai aku sambil menjamu mee goreng mamak.....hehehe...rakan kongsi aku mamak.....kita 1 Malaysia..tak salah aku rasakan aku wak cam nie....ko org gak yang kenyang dan dapat rasa masakan mamak masa karnival nanti.....Nasi Goreng Cina, Nasi Goreng Kampung, Nasi Goreng Belacan...ada macam-macam lagi yang aku rancang..tapi yg mana boleh di buat aku masuk le....ko org tunggu depan gerai aku je dan order apa yg ada...nyaaaaaaammmm....makan..!!!!

Thursday, 5 April 2012

Kenangan Manis Dan Pahit Join Karnival

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Aku rasa aku patut gak kongsi kenangan menggamit kalbu semasa join karnival dgn penganjur nie. Ada gak wat aku nak nangis ada gak wat aku gembira sakan. Tapi itu le asam garam berniaga kot..tapi kalo ikut fikiran aku..mana mungkin kot..hehehehe...penganjur kekadang tu berlebihan menjual harga tapak gerai dgn harga yang amat tak berbaloi dengan pengunjung yang dtg membeli produk yg kami jual, mula terasa tak adil, masa jumpa nak urus tapak cakap meletop-letop org datang..tengok-tengok...AMBIK KO!!!!...dah duit sewa pun tak dapat apalagi duit modal barang yang nak dijual.


Tragedi ini berlaku kat aku masa karnival jom heboh kat bukit jalil...adoiii....orang main lalu je kat gerai aku, dah le gerai tu di letak kat stadium hoki je...memang tempat laluan..tapi tu le namanya tempat lalu orang ramai....memang org lalu je..dah yang singgah membeli....paraaaaah!!..sabaaaaaar!!!.cuma aku nie tak de amik photo masa karnival jom heboh kat bukit jalil.Tengok kat karnival 1juta belia...hehehee...aku siap masuk pertandingan..yelah pasal aku free je xde yang wat aku sibuk melayan pelanggan kat gerai aku...dari aku dok sampai mata aku ngantuk baik aku wat join je aturcara penganjur.....hampehhhh karnival tu wat aku..dah le masuk dan set up barang penat apalagi kemas ...adoiii...nak patah pinggang....kalo masuk banyak tak terasa penat tau.....runggutan perniaga masa karnival nie sampai masuk TV, suratkhabar dan ruang majalah.com.....macam2 lagi le..cuma aku merungut dalam hati, depan kekawang dan the lastest kat blog aku nie..yelah sejak aku mula memblog...Banyak agi sebenarnya kisah kerugian join karnival yang lebih merugikan aku..tapi malas le aku nak cerita lebih....baik aku cerita yang baik lak..hehehhe

PRODUK AIR MINUMAN
Sekarang dah tak buat
Aku senyum lebar masa MALAYSIA lwn INDONESIA....memang malaysia menang waktu tu..tapi aku bukan je hapi kerana malaysia menang tapi aku hapi sebab perniagaan aku jugak meletop waktu tu....sampai bekas duit aku tak muat nak letak duit dah.....BERBALOI-BALOI..hehehehehe...Aku waktu tu biasa le meniaga AIR BALANG, TIN DAN BOTOL...jenama aku jual F&N dan Season...bestnya waktu tu, pekerja aku yang indonesia macam benggang je bila indonesia kalah...tapi aku tak kisah pun..yang aku kisah kalo dia org hilang waktu ramai pembeli membeli air kat gerai aku.....mula le aku angin....nasib baik le aku ada bok ramai pekerja masa tu, yelah siap pasang utk RAMBO air sampai stadium...hehehehe...aku jaga kat main gerai ......penat, lenguh, hapi dan macam2 ada...macam masakan TIGA RASA...heeheheheheee.....


TAPI....sekarang aku dah tukar produk...hehehhe...SATA DAN OTAK-OTAK....aku mula seronok pulak jual makanan berasaskan ikan yang dikeluarkan oleh rakyat malaysia dan dibuat oleh bumiputera serta ditanggung halal.....sedap..nyammmmm!!!

Cerita Tentang Karnival Aku Ikuti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Salam wahai sahabat blog...sudi-sudi le datang melawat blog aku nie ye..


Sejak akhir-akhir nie acara-acara karnival atau apa2 festival menjadi kegilaan aku, yelah saja nak wat gempak dan penatkan diri..heheehe..bukan apa hobi baru mencari duit dari perniagaan, baru boleh ukur kebolehan sendiri kan..baru tau rasa macam mana nak jadi bos..w/pun bos kecik..hehheehe..baru tau rasa camner keluar modal...camner rasa duit untung..camner rasa makan gaji dari titik peluk sendiri...wow..hebat...tapi amat berbaloi...





Karnival 1Juta Belia
Aku Balun Pulun Habis Ulam tu...!!!
Karnival 1 Juta Belia
Aku Masuk Pertandingan Makan Ulam..hehehe..
nak tercekik pasal nak menang hahahaha




Karnival 1Juta Belia
Tengok..aku menang 1st prizes!!!




Inilah Produk Aku - Minuman Balang, Tin Dan Botol
Tapi inilah kali terakhir aku niaga produk air nie..tak larat beb..penat gile...hehehehe




Ini Produk Jagung Kukus Manis Aku
sampai sekarang pun aku masih pertahankan produk nie..




 Bermulalah produk baru aku bila aku mula berkarnival..hehehe..maksud aku bila je aku join gerai-gerai karnival aku masukkan produk OTAK-OTAK, SATA DAN OTAK-OTAK GULUNG....ramai yang belum pulun makan jom ikutilah perkembangan dan pergerakan karnival...kalo jumpa produk otak-otak nie...datang le try tau....


Produk Otak-Otak, Sata & Otak-Otak Gulung
Karnival Wow Di Putrajaya

Tapi kepada sesiapa yang nak wat apa-apa sahaja seminar atau kenduri kami juga menyediakan khidmat memasak dari rumah atau di tempat kenduri ko org tau....ko org call je aku....tak pun kalo ko org ada kekawang nak wat parti atau apa je aktiviti bole je try produk nie..sambil santai2 berparti atau berseminar tu..makan le produk otak-otak...legak sikit kepala otak..pas dengar seminar ...hahahhahaha



Wednesday, 28 March 2012

KARNIVAL WOW - OTAK-OTAK DAN SATA DIJUAL!!!

Photo waktu Karnival Wow di Putrajaya

 Inilah antara karnival yang pernah kami join...KARNIVAL WOW DI PUTRAJAYA....Ramai pelanggan waktu karnival ini lebih suka kepada produk SATA, tak kira bangsa..heheheh..1Malaysia CitaRasa inginkan produk berasaskan ikan.
Masa karnival inilah ko orang boleh merasa otak-otak atau sata dalam hidangan yang panas dan sedap.



Walaupun penat terasa tapi hasilnya amat memuaskan. Kerana waktu tu walaupun persaing ada tapi hanya store kami yang menjual produk MR.NOH, memang sedap tak leh lawan produk berasaskan ikan dari pengilang2 lain. Tak caya..jom try beli kat blog nie atau datang ke karnival iktiraf di kuala lumpur pada 31/3 - 1/4/2012 ini bertempat di belakang Bangunan Abdul Aziz tempat prkir kereta awam tepi sungai..cari tau!!!..kami ada di gerai no.7.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...